Verlaten vriendschap

Vandaag gaan we diep. Ik wil het hebben over vriendschap, want dat kan veel met je doen.

Wat houdt vriendschap eigenlijk in? De laatste tijd vraag ik het me steeds vaker af. Je denkt dat je iemands aller- aller- allerbeste vriendin bent, maar in werkelijkheid valt het vies tegen. Als het er op aankomt kiest iedereen voor zichzelf. Je bent zelf uiteindelijk ook het meest belangrijk, dus op zich een logische gedachtegang. Toch kan het hard aankomen, als vrienden voor zichzelf kiezen.

Het is mij in de afgelopen jaren al een aantal keer overkomen en inmiddels heb ik geleerd dat je er niets aan kan doen. Mensen gaan nou eenmaal voor zichzelf. Misschien doe ik het zelf ook wel, ik weet het niet, ik weet het echt niet.

Je wordt er, hoe vaker een vriendschap kapot gaat, beter in. De deuk die je oploopt als iemand op je hart trapt of als iemand je gewoon laat vallen is minder groot. Je komt er makkelijker overheen en je doet er minder moeilijk over. Het verdriet is er wel, maar het lijkt wel minder erg dan de vorige keer dat je verlaten werd.

Toch vind ik het zonde, vriendschap zou eeuwig moeten zijn. Ik ben inmiddels in de twintig en heb geen enkel vriendinnetje meer over van toen ik acht of tien was. Natuurlijk zeg ik nog lief gedag tegen de buurjongens en -meisjes met wie ik vroeger in het badje zat. Natuurlijk drinken we op het jaarlijkse bierfestijn in het dorp gezamenlijk een drankje. Maar een echte vriendschap is het niet, terwijl ik vroeger nog wel dacht dat we voor altijd de beste vrienden zouden blijven.

In je leven leer je veel mensen kennen, en het zullen er alleen maar meer worden. Je noemt hen al snel vrienden, maar ik ben er inmiddels wel achter dat een echte vriendschap moeilijk te vinden is. Kennissen heb ik genoeg, echte vriend(-inn)en zijn op één hand te tellen.

Oh, en omdat ik er van hou om de boel eens lekker te dramatiseren kan ik het niet laten om dit nummer toe te voegen!

PS: ik ben verder heel gelukkig hoor, maar dramatiseren is ook wel eens fijn!

7 gedachten over “Verlaten vriendschap

   1. Erika

    Sowieso!😀 En anders lezen we deze blog nog even om ons eraan te herinneren dat onze vriendschap moet blijven bestaan =)

    Like

 1. Fleur Berichtauteur

  Dit nummer van Beyoncé is een mooi, I admit… Maar het gaat niet echt over een verlaten vriendschap guys… Meer over een cheating boyfriend😐

  Toch thanks voor de input😉 Xx

  Like

 2. i want a boyfriend

  You need to be really precise here, so something like
  “Change my calendar on 10th November. He is going to come to realize you are doing well even without him. By doing so, you could end up saving yourself a great deal of heartache if, for some reason, the relationship does not fare well again.

  Like

Laat een reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s